ХаХаХа колеж за ИмПро театър на открито

ХаХаХа колеж за ИмПро театър на открито

ХаХаХа колеж за ИмПро театър на открито


Парк Заимов
София

Всички начинаещи, които искат да опитат вкуса на импровизационния театър, ще могат да го направят през месец септември сред прохладата в Софийските паркове. Първият курс ще се проведе на 14 септември в Борисовата градина, вторият – на 21 септември в Южния парк, а третият – на 28 септември в парка “Заимов” от 14:30 до 17:00 часа.

Желаещите да се включат в първия по рода си Импро колеж на открито трябва да изпратят импровизиран имейл на improklas@hahahaimpro.com и в него да посочат на коя от датите искат да участват. Всички одобрени кандидати ще получат импровизиран отговор с допълнителни указания. Местата са ограничени. Първи се записваш – първи те одобряват.

Проектът “ХаХаХа” колеж за ИмПро театър на открито се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”. Той има за цел да запознае търсещите предизвикателства хора с импровизационния театър, с неговите основни принципи и да ги включи в един напълно импровизиран учебен ден на открито. Участниците в Импро класовете ще могат не само ще открият актьора в себе си, но ище придобият умения за по-ефективна комуникация, ще съберат повече кураж да говорят пред публика и не на последно място, ще се научат, че в импровизацията, както и в живота, човек трябва да има куража да опитва и готовността да поеме последствията от евентуален провал.

В ИмПро няма „аз“, има „ние“. Всеки играе за другите. Най-важният принцип се нарича „Да, и…“. Съгласяваш се, каквото и да ти сервират. Чрез игри актьорите от първата у нас трупа за ИмПро театър ще покажат на участниците приложението на принципите в театъра, а всеки един от тях ще импровизира как да ги прилага в личния и професионалния си живот. И така без прожектори и сцена, много хора ще открият основните принципи и магията на Импро театъра и нови приятелства. А защо не и нови свои артистични качества.

В ролята на учители в първия у нас “ХаХаХа колеж за импро театър на открито” ще влязат актьорите Ивайло Рогозинов, Тони Карабашев, Петър Мелтев, Живко Джуранов и Васил Бовянски. “ХаХаХа” е първата професионална трупа за импровизационен театър в България. Създадена е на 5 юли 2009 г. от петима актьори, дипломирани в класовете на Крикор Азарян, Снежина Танковска и Димитрина Гюрова. “ХаХаХа” работи за развитието на импровизационния театър в България чрез свои представления в цялата страна, чрез развитието на първата у нас непрофесионална трупа за импровизационен театър “3мпро”, чрез организиране на курсове за деца и възрастни и чрез участие в различни форуми и събития.

За повече импромация и импро указания, следете hahahaimpro.com и www.facebook.com/hahahaimpro

kulturaПроектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура

Loading Map....

Вашият коментар