КараБараНица

КараБараНица

КараБараНица


РЦСИ „Топлоцентрала“
Sofia

КараБараНица е импровизационно шоу без никакви правила, без конкретен формат. Шоу, в което всичко е позволено, чиста импровизация на актьорите през цялото време и без никакви рамки.
Всичко е позволено: сцените или сюжетната линия могат да бъдат свързани или не, всички сцени могат да бъдат вдъхновени от първоначалното предложение или да бъдат вдъхновени от това, което се е случило в предишните сцени.
КараБараНица по-скоро спада към разказ в дълга форма.

14 май
вторник
Зала 2, РЦСИ „Топлоцентрала“ /Черен куб/
19:00 часа

визия: Аделина Бонева
www.hahahaimpro.com
====================
Тази форма на импровизация се характеризира със своята спонтанност и разчитане на непосредствените реакции и взаимодействия на изпълнителите. За разлика от други импровизационни формати, които могат да използват специфични подкани, игри или правила за оформяне на разказа, импровизацията в свободна форма е напълно без ръководство, което позволява плавно, органично развитие на представлението. Този метод набляга на креативността, бързата мисъл и сътрудничеството, предлагайки непредсказуемо и често поучително театрално преживяване, тъй като изпълнителите изследват широкообхватни теми и динамика, които се появяват в момента.
====================
ХаХаХа е първата професионална трупа за импровизационен театър в България. Създадена през 2009 година, със стотици представления, на всевъзможни локации.
ИмПро:
В импро театъра няма сценарий и предварително зададени роли.
Каквото и да се случи ще се случи само веднъж, само за вас и само заради вас. Буквално.
Всяко ИмПро е застрашено от провал във всяка секунда. И тъкмо затова е толкова вълнуващо.
Актьорите в ИмПро изпълняват много и различни роли.
В ИмПро няма „аз“, има „ние“. Всеки играе за другите.
Най-важният принцип в импро театъра се нарича „Да, и…“. Съгласяваш се, каквото и да ти сервират на сцената. (Ако партньорът ти изневиделица реши, че имаш две деца и преди операцията си бил жена-сериен убиец, имаш две секунди да станеш точно това, доблестно и безусловно.)
Импро театъра иска преди всичко кураж и въображение.
Всяко ИмПро е уникално.

Loading Map....