Първият ХаХаХа колеж за импро театър на открито отваря врати през септември

1238788_10151646642088227_1503134932_nВсички начинаещи, които искат да опитат вкуса на импровизационния театър, ще могат да го направят през месец септември сред прохладата в Софийските паркове. Първият курс ще се проведе на 14 септември в Борисовата градина, вторият – на 21 септември в Южния парк, а третият – на 28 септември в парка “Заимов” от 14:30 до 17:00 часа.

Желаещите да се включат в първия по рода си Импро колеж на открито трябва да изпратят импровизиран имейл на improklas@hahahaimpro.com и в него да посочат на коя от датите искат да участват. Всички одобрени кандидати ще получат импровизиран отговор с допълнителни указания. Местата са ограничени. Първи се записваш – първи те одобряват.

Проектът “ХаХаХа” колеж за ИмПро театър на открито се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”. Той има за цел да запознае търсещите предизвикателства хора с импровизационния театър, с неговите основни принципи и да ги включи в един напълно импровизиран учебен ден на открито. Участниците в Импро класовете ще могат не само ще открият актьора в себе си, но ище придобият умения за по-ефективна комуникация, ще съберат повече кураж да говорят пред публика и не на последно място, ще се научат, че в импровизацията, както и в живота, човек трябва да има куража да опитва и готовността да поеме последствията от евентуален провал.

В ИмПро няма „аз“, има „ние“. Всеки играе за другите. Най-важният принцип се нарича „Да, и…“. Съгласяваш се, каквото и да ти сервират. Чрез игри актьорите от първата у нас трупа за ИмПро театър ще покажат на участниците приложението на принципите в театъра, а всеки един от тях ще импровизира как да ги прилага в личния и професионалния си живот. И така без прожектори и сцена, много хора ще открият основните принципи и магията на Импро театъра и нови приятелства. А защо не и нови свои артистични качества.

В ролята на учители в първия у нас “ХаХаХа колеж за импро театър на открито” ще влязат актьорите Ивайло Рогозинов, Тони Карабашев, Петър Мелтев, Живко Джуранов и Васил Бовянски. “ХаХаХа” е първата професионална трупа за импровизационен театър в България. Създадена е на 5 юли 2009 г. от петима актьори, дипломирани в класовете на Крикор Азарян, Снежина Танковска и Димитрина Гюрова. “ХаХаХа” работи за развитието на импровизационния театър в България чрез свои представления в цялата страна, чрез развитието на първата у нас непрофесионална трупа за импровизационен театър “3мпро”, чрез организиране на курсове за деца и възрастни и чрез участие в различни форуми и събития.

За повече импромация и импро указания, следете hahahaimpro.com и www.facebook.com/hahahaimpro

kulturaПроектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура